Benstillinger og torsionsfjedre

Forskellige monteringsmuligheder kræver forskellige benstillinger.

Torsionsfjedre - benstillinger og maks. vinkeldrejning

En standardtorisionsfjeder leveres i 4 forskellige benstillinger. Man angiver positionen på benstillingerne på en ubelastet torsionsfjederes ben. Man definerer benstillingen, om den er 0°, 90°, 180° eller 270°.

Man vælger derefter, hvilken benstilling der passer bedst i ens konstruktion, så torisionsfjederen kan monteres med mindst muligt, men korrekt forspænding.

Benstilling vist i ubelastet tilstand:

Vridfjedre - Benstilling

Vinkeldrejning

En torisionsfjeder er normalt monteret i en forspændt position og arbejder derefter i x antal grader. For at sikre, at der ikke opstår skader på fjederen ved at anvende for stor vinkeldrejning, skal man sørge for at der altid anvendes en fjeder med så mange vindinger som muligt. Jo flere vindinger, jo større vinkeldrejning. Anvendes en torisionsfjeder, der teoretisk kan klare 90° vinkeldrejning, hvor den forespændes 20° og derefter drejer omkring 70°, vil denne fjeder være maksimalt belastet med kort levetid til følge.

Anvendes der derimod en torisionsfjeder, der kan tåle 270° og ønsket effekt kan opnås ved kun 100°, vil denne fjeder have en betydelig længere levetid. Kombinationen af trådtykkelse, fjederkroppens diameter og antal vindinger er det, der skal tages hensyn til i konstruktionen. Ofte er der ikke lavet plads nok i konstruktionen til korrekt antal vindinger på en torisionsfjeder.

Dette bevirker, at der anvendes en torisionsfjeder med for lille vinkeldrejning, med kortere levetid til følge. Sørg desuden for, at der laves korrekt styr på kroppen af torisionsfjederen, så den ikke flexer eller vrider sig ved belastning.

En torisionsfjeder skal altid belastes i fjedertrådens retning, så fjederkroppen lukkes.

Stor diameter og mange vindinger giver stor vinkeldrejning.

Lille diameter og få vindinger giver lille vinkeldrejning.

Internet Explorer inkompatibilitet

Dette websted fungerer desværre ikke godt med Internet Explorer. Vi anbefaler at bruge en af nedenstående gratis browsere. Du er også velkommen til at kontakte os på tlf: 8672 0099 eller på email: [email protected]

Ophavsret © 2020 Sodemann Industrifjedre A/S. Alle rettigheder forbeholdes.