FAQ

Trykfjedre

Trykfjedre

En trykfjeder er en cylindrisk spiralfjeder, der øger modstand mod et aksielt påført tryk. En trykfjeder er en elastisk spiral, viklet i fjederstål - hvis fjederkarakteristik er at absobere kræfter eller yde en modstand. Trykfjederen kan anvendes som en ren energiakumulator, støddæmper, vibrationsdæmper samt kraftgenerator.
Trækfjedre

Trækfjedre

En trækfjeder kan både absorbere og lagre energi samt skabe et modhold til en trækkende kraft. Trækfjedre er ofte afsluttet med et øje eller en krog i enderne til montering af fjederen. Trækfjederen er i de fleste tilfælde monteret til andre emner, der er i bevægelse. Når disse emner bevæges, vil trækfjederen forsøge at bringe emnerne tilbage i udgangspositionen igen.
Vridfjedre

Torsionsfjedre

Kært barn har mange navne - torsionsfjedre kaldes også for vridfjeder, drejefjeder og armfjeder. Torsionsfjedre anvendes til at yde et drejningsmoment eller ophobe rotationsenergi i en konstruktion.
Værktøjsfjedre

Værktøjsfjedre

Værktøjsfjedre vælges med fordel i konstruktioner, hvor der kræves meget høj kraft ved begrænset indbygningsmål. Værktøjsfjedre udvælges efter arbejdshullet og akseldiameter. Der skal være plads til, at en værktøjsfjeder kan arbejde frit, derfor er udgangspunktet ikke de fysiske mål for værktøjsfjederen, men indbygningsmålene.
Tallerkenfjedre

Tallerkenfjedre

En konisk fjederskive, der kan håndtere meget høje kræfter. En tallerkenfjeder er en fjederskive med en konisk udformning. Udformningen giver fjederskiven sin fjedrende effekt. Tallerkenfjedre kaldes også Belleville fjederskiver og koniske fjederskiver..
Gasfjedre

Gasfjedre

En enhed der yder kontrolleret løft eller sænkning af et emne uden brug af ekstern energi. Gasfjedre anvendes overalt og i utallige konstruktioner. Hvis du som ingeniør, konstruktør eller designer skal have en kontrolleret bevægelse uden ekstra tilført energi kan gasfjedre være din løsning i rigtig mange tilfælde.
Fjedertråd

Fjedertråd

Fjedertråd kan bruges til test såvel som egenproduktion. Se en oversigt over de mest anvendte trådtyper her.

Internet Explorer inkompatibilitet

Dette websted fungerer desværre ikke godt med Internet Explorer. Vi anbefaler at bruge en af nedenstående gratis browsere. Du er også velkommen til at kontakte os på tlf: 8672 0099 eller på email: [email protected]

Ophavsret © 2020 Sodemann Industrifjedre A/S. Alle rettigheder forbeholdes.