Hvad er vigtigt ved montering af gasfjedre?

Korrekt montering af gasfjederen er med til at forlænge gasfjederens levetid.

Den korrekte montering og anvendelse af gasfjederen er yderst vigtig set i forhold til levetiden og optimal funktion af gasfjederen.

Gasfjedre skal opbevares og monteres med stempelstangen pegende nedad og til 45 grader i horisontalt niveau. Dette er vigtigt, idet denne montering sikrer, at indvendige pakdåser vil forblive smurte af den påfyldte olie indeni gasfjederen. Hvis en gasfjeder bliver monteret horisontalt eller med stempelstangen opad, vil olien løbe fra pakdåserne, og slid med utætte pakdåser vil være resultatet af forkert montage.

Gasfjedre må aldrig forsøges brændt, punkteret, klemt eller bulet, der må ej heller svejses på cylinderens overflade. Stempelstangen må ikke ridses, males eller bøjes. Udsæt ikke gasfjederen for vibrationer.

Montér altid rustfrie gasfjedre, hvor gasfjederen udsættes for et fugtigt miljø eller anvendelse indenfor levnedsmiddelindustrien. Bemærk venligst, at olien i gasfjedre ikke er levnedsmiddelsgodkendt. Montér derfor ikke gasfjedre direkte over produktionen, idet en slidt gasfjeder kan blive utæt, så olie kan løbe ud.

Gasfjedre er designet til at udføre maksimalt 5 slag i minuttet ved 20° C. Overskrides dette, vil det medføre en opbygning af varme inden i gasfjederen, der kan resultere i utætte pakdåser. Gasfjedre er designet til at holde til 30.000 bevægelser ved korrekt montage.

Det anbefales, at der i konstruktionen altid anvendes fysiske stop, som sørger for, at gasfjederen ikke vil blive anvendt med belastninger ud over det, gasfjederen er konstrueret til. Gasfjederens bevægelse er kun dæmpet det sidste stykke mod stempelstangens fulde udskydelse.

Internet Explorer inkompatibilitet

Dette websted fungerer desværre ikke godt med Internet Explorer. Vi anbefaler at bruge en af nedenstående gratis browsere. Du er også velkommen til at kontakte os på tlf: 8672 0099 eller på email: [email protected]

Ophavsret © 2020 Sodemann Industrifjedre A/S. Alle rettigheder forbeholdes.